Je bent hier: Home 5 Actueel 5 Golf van verandering: water op de golfbaan
Golf van verandering: water op de golfbaan

Water op de golfbaan. Het is een belangrijk onderwerp tijdens het Nationaal Golf & Groen Symposium op 13 september aanstaande. Als ecologisch adviseur voor golfbaanbeheerders zijn wij er ook bij en denken we mee over de centrale thema’s klimaatcrisis en stijgende recreatiedruk.

Guido Hamelink van NLadviseurs: “De druk op de golfbaan is groot door steeds meer golfers. Het gras heeft het zwaarder te verduren en voor het herstel is water noodzakelijk. Maar door de toenemende droogte moet het watergebruik worden beperkt. Wat dat betreft zagen we tien jaar geleden al de noodzaak voor duurzaam golfbaanbeheer. Nu de gevolgen van de klimaatverandering steeds voelbaarder worden, neemt de bereidheid om klimaatadaptief te beheren gelukkig flink toe. Onze duurzaamheidscertificering (GEO) is een praktische tool om daarmee aan de slag te gaan.”

ecosysteem

Volgens Guido is het belangrijk dat we onszelf niet verliezen in alléén het waterprobleem. “Want door alleen het ene probleem op te lossen, kan er een ander probleem ontstaan. Het is dan ook belangrijk om het totaalplaatje voor ogen te houden. Een golfbaan is namelijk een ecosysteem op zich. Alles wat er groeit en leeft staat in onderling verband. Met onze GEO-certificering kijken we daarom naar natuur, milieu én samenleving. Naar het grotere geheel dus.”

 

Golfbanen die we op dit moment begeleiden voor GEO-certificering zijn Goese Golf, Golfresidentie Dronten, Goyer G&CC, Rijswijkse GC, Princenbosch, Bentwoud, Gelpenberg, Delfland en Texel.

 

Lees hier meer over hoe wij uw GEO certificering begeleiden.

Gerelateerde berichten

CSRD en biodiversiteit: waar sta jij?

CSRD en biodiversiteit: waar sta jij?

Wist je dat wereldwijd meer dan de helft van onze economie afhankelijk is van natuur? De kans is dus groot dat ook jouw bedrijf operationeel risico loopt. Maar hoe krijg je daar zicht op? Op dinsdag 12 november zijn we samen met Tosca aanwezig op de CSRD DAY.  De CSRD...

Lees meer
Het zwijn tot aan de Rijn?

Het zwijn tot aan de Rijn?

Landschapsecoloog Pieter neemt ons mee naar de rand van de Veluwe. Aan de hand van de geschiedenis van het wilde zwijn in Nederland schetst hij wat de invloed van menselijke keuzes op het landschap is. Ook vertelt hij hoe de perspectieven uit de landschapsecologie kunnen helpen bij het zoeken naar ecologische én menselijke verbinding. En dat is nodig, want de biodiversiteitscrisis raakt iedereen.

Lees meer
3 strategieën voor ’n groenere gemeente

3 strategieën voor ’n groenere gemeente

Zijn er binnen jouw gemeente plannen om te vergroenen? Dan ben je waarschijnlijk bezig met de vragen: hoe en waar? Om je op weg te helpen, zetten we de drie meest effectieve strategieën voor meer biodiversiteit uiteen. Of je nu net begint of al stappen hebt gezet, met deze aanpak kun je altijd ergens beginnen. 

Lees meer

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.