Je bent hier: Home 5 Actueel 5 CSRD en biodiversiteit: waar sta jij?
CSRD en biodiversiteit: waar sta jij?

Wist je dat wereldwijd meer dan de helft van onze economie afhankelijk is van natuur? De kans is dus groot dat ook jouw bedrijf operationeel risico loopt. Maar hoe krijg je daar zicht op? Op dinsdag 12 november zijn we samen met Tosca aanwezig op de CSRD DAY

De CSRD DAY voor zowel grootbedrijf als MKB richt zich op de implementatie van de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) en de transitie naar een duurzame economie en bedrijfsvoering.

Binnen de CSRD is biodiversiteit en ecosystemen (ESRS E4) misschien wel een van de meest complexe thema’s. We schreven er eerder dit verhaal over. Tijdens de CSRD DAY brengen we dit thema dichter bij jouw dagelijkse praktijk. Aan de hand van een casus bespreken we kansen, risico’s en impacts van biodiversiteit en kijken we wat je hiervan kunt leren.

CSRD biodiversiteit - NLadviseurs

We wisselen graag van gedachten over vragen als:

  1. Hoe geef je invulling aan de opgave van biodiversiteit binnen je bedrijf?
  2. Hoe meet je waar de impacts en risico’s met betrekking tot biodiversiteit liggen?
  3. Hoe kun je binnen je bedrijf de bewustwording vergroten en kennis opbouwen over biodiversiteit?
  4. Wat zijn de mogelijkheden om de beeldvorming en cultuurverandering met betrekking tot biodiversiteit te bevorderen en hoe vertaal je dat naar winstgevendheid?

We delen best practices en geven tips en praktische handvatten. Wij zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar je ervaringen tot nu toe en gaan graag met andere organisaties in gesprek om van elkaar te leren en samenwerkingen op te zoeken.

De CSRD DAY is volgeboekt. Ben je erbij? Dan spreken we je heel graag die dag. Wil je alvast meer informatie of kun je niet komen? Lees meer over biodiversiteit en de CSRD bij onze diensten: 

Awareness Workshop ➜  Impact & Dependency Scan ➜

Gerelateerde berichten

Massawinterverblijven vleermuis

Massawinterverblijven vleermuis

Hoe weet je waar gewone dwergvleermuizen graag zitten in de winter? Dit is voor ecologen een belangrijke vraag. Deze vleermuizen hokken in de winter namelijk massaal samen, soms met honderden of zelfs duizenden op één plek. Dit heet een massawinterverblijf.  Over deze...

Lees meer
Wintertuin: 5 tips om dieren de winter door te helpen

Wintertuin: 5 tips om dieren de winter door te helpen

Om dieren de winter door te helpen, zijn vetbollen en pindaslingers misschien het eerste waar je aan denkt. Maar vanuit ecologisch standpunt is bijvoeren met gekocht voedsel niet altijd de beste optie. Maar hoe zorg je dan écht voor een gezond voedselsysteem voor dieren? 

Lees meer

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.