Je bent hier: Home 5 Actueel 5 Boomveiligheidscontrole: APK voor bomen
Boomveiligheidscontrole: APK voor bomen

 

Nu de bomen hun blad weer gaan verliezen, is het de ideale tijd voor een boomveiligheidscontrole. Bomen zijn zonder blad beter te beoordelen. Bovendien is er in de komende (winter)maanden vaak meer tijd voor het wegzagen van takken of het kappen van bomen.

APK

Een boomveiligheidscontrole is als het ware een APK voor bomen. Wij kunnen deze controle voor u uitvoeren en dat doen we zo efficiënt mogelijk. Niet alle bomen hebben namelijk een controle nodig. We kijken welke bomen op een risicoplek staan (bij een parkeerplaats, bij gebouwen, dichtbij de greens, enz.) en welke bomen uit eerdere controles naar boven popten.

Info per boom

Werkt u al met GIS, dan heeft u een voorsprong omdat de bomen en andere elementen al zijn ingetekend op kaartlagen. Daarbij komt dat aan een kaartlaag met bomen vaak meer informatie is gekoppeld dan de locatie van de boom alleen. In de kaart staat bijvoorbeeld ook informatie over de conditie en leeftijd, de natuurwaarde en de cultuurhistorische waarde van een boom.

Lees meer over VTA en boomveiligheid.

 

Gerelateerde berichten

7 filosofische tips voor groenwerkers

7 filosofische tips voor groenwerkers

Vandaag is het Werelddag van de Filosofie. Daarom delen we 7 filosofische inzichten die je hopelijk helpen met plezier en voldoening te blijven werken aan jouw groene doelen.  Enneh, blijf vragen stellen en dingen in twijfel trekken zoals we leren van het scepticisme....

Lees meer
CSRD en biodiversiteit: waar sta jij?

CSRD en biodiversiteit: waar sta jij?

Wist je dat wereldwijd meer dan de helft van onze economie afhankelijk is van natuur? De kans is dus groot dat ook jouw bedrijf operationeel risico loopt. Maar hoe krijg je daar zicht op? Op dinsdag 12 november zijn we samen met Tosca aanwezig op de CSRD DAY.  De CSRD...

Lees meer
Het zwijn tot aan de Rijn?

Het zwijn tot aan de Rijn?

Landschapsecoloog Pieter neemt ons mee naar de rand van de Veluwe. Aan de hand van de geschiedenis van het wilde zwijn in Nederland schetst hij wat de invloed van menselijke keuzes op het landschap is. Ook vertelt hij hoe de perspectieven uit de landschapsecologie kunnen helpen bij het zoeken naar ecologische én menselijke verbinding. En dat is nodig, want de biodiversiteitscrisis raakt iedereen.

Lees meer

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.