• 23-01-2020
  • Beheer

100ste GEO-certificaat uitgereikt!

Deze week kunnen we Golfclub Meerssen in Limburg feliciteren met het behalen van het duurzaamheidscertificaat. Hiermee zijn er nu 100 golfbanen in Nederland gecertificeerd! De meerwaarde van GEO-certificering voor golfbanen heeft zich op allerlei niveaus bewezen. Lokaal door mooie initiatieven en landelijk als goede basis voor gesprekken met NGO’s en de overheid. Met honderd gecertificeerde clubs heeft Nederland wereldwijd de meeste banen met een GEO-certificaat. In de afgelopen jaren begeleidde NLadviseurs meer dan 50 van deze golfbanen naar het duurzaamheidscertificaat.

Trots

Als NLadviseurs zijn we trots op al die banen die de afgelopen periode zijn gegaan voor het duurzaamheidscertificaat en zich nu inzetten voor het behalen van een GEO-certificaat. We zijn trots op de early adopters zoals de Kennemer, de Batouwe en de Domburgsche die al snel de meerwaarde van het certificaat inzagen. We zijn trots op al die medewerkers en vrijwilligers die zich hiervoor hard hebben gemaakt. Een aantal van hen vroegen we naar hun ervaring met GEO. Alle drie zien ze de voordelen van een GEO-certificaat; voordelen in het efficiënt beheer, wat weer voor financiële voordelen zorgt; maar ook voordelen voor de natuurwaarden en het landschappelijk aspect, wat bijdraagt aan een optimale spelbeleving en dus meer tevreden golfers.

70 succesverhalen

De NGF stimuleert alle golfclubs om het GEO-certificaat te behalen. Daar dragen we graag ons steentje aan bij. We begeleiden golfbanen bij het behalen van het certificaat, dragen suggesties aan en dagen hen uit om groot te denken. Die uitdaging zijn golfbanen zeker aangegaan. In 2017 verzamelden we 70 succesverhalen van golfbanen die laten zien dat clubs inventief en creatief invulling geven aan duurzaamheid op hun terrein. Dat onderstreept nogmaals het belang van duurzaam beheren, maar ook laat het zien hoe leuk het is om natuur een duidelijke plek te geven in de baan.

Inmiddels speelt niet langer de vraag óf je wel zou certificeren, maar wannéér je gaat certificeren. 

Bekijk vergelijkbare posts